Coraz większymi krokami zbliża się zima. To czas, w którym będziemy korzystać głównie z przetworów i tego, co udało się samodzielnie wyprodukować latem i jesienią. Na szczęście, jeszcze nie jest za późno na przygotowanie niektórych potraw, które można zamknąć w słoiku. A pomoże w tym książka, pt. „Zdrowe przetwory”.
„Zdrowe przetwory” to propozycja dla wszystkich, którzy są zainteresowani samodzielnym przygotowywaniem przetworów, którymi będzie się zajadała cała rodzina.

Zawarte przepisy to nie tylko zdrowe, ale również smaczne produkty, które wzbogacą Twoje zimowe dania. Wniosą trochę słońca i smaku na zimowy stół i sprawią, że każdy obiad będzie pachniał latem i radością.
Książka została podzielona na rozdziały. W każdym z nich znajduje się zbiór przepisów. Niektóre są bardzo łatwe do wykonania, inne wymagają bardzo starannych i skrupulatnych przygotowań.
Jedno natomiast jest pewne. Będzie smacznie, apetycznie i bez konserwantów.
W zbiorze znaleźć można osiemdziesiąt przepisów, wśród których znaleźć można tradycyjne receptury, różnorodne kiszonki, pikle, cytrusy i smaki z odległych krajów, dania do przygotowania w dziesięć minut, dodatki do dań głównych, owoce, naturalne lekarstwa czy dodatki